Máme na víc

Režie: 
Robin Kvapil, Radim Procházka
Producent: 
Radim Procházka, Robin Kvapil
Česká republika, 2018, 74'

Synopse

Raději hezky prohrát než ošklivě zvítězit!
 
Nejznámější český textař Michal Horáček neúspěšně kandidoval na prezidenta. Zákulisí předvolební kampaně poprvé otevřeně a exkluzivně odkrývá film, který natočil režisér Robin Kvapil, jeho tehdejší poradce. Divák může doslova v přímém přenosu sledovat hledání politické strategie a budování mediálního obrazu Horáčka. Ten se musí vymezit nejen vůči favorizovanému a bezskrupulóznímu Miloši Zemanovi, ale i dalším sokům. Nevyhne se ani střetu s proruskými trolly a s jejich záměrnými dezinformacemi. Ve filmu zazní textařovy největší hity: i když jsou i více než 30 let staré, překvapivě přesně komentují naši současnou situaci.
 

“Proč by nešel vyměnit prezident?”

ROBIN KVAPIL

Biografie

Robin Kvapil (1982) vystudoval divadelní režii na JAMU a dokumentaristiku na FAMU. Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava uvedl v roce 2012 jeho studentský dokument Film o Ondreji Jajcajovi, vykradači hrobů a v roce 2017 jeho celovečerní debut Všechno bude fajn.

Filmografie Robin Kvapil:

 
2018: Máme na víc
2017: Všechno bude fajn 
2017: Moja duša došla do ritě: Koncert pro Lenku Zogatovou
2015: Možnosti extáze
2015: Uprchlická krize očima dokumentaristů
2012: Film o Ondreji Jajcajovi, vykradači hrobů
 

RADIM PROCHÁZKA

Biografie

Radim Procházka (1975) vystudoval dokument na FAMU a vedle vlastní dokumentární tvorby podpořil v roli producenta hrané filmy debutantů Štěpána Altrichtera, Víta Zapletala a Tomasze Mielnika.
 

Filmografie Radim Procházka

2018: Máme na víc (s Robinem Kvapilem) 
2016: 50 %
2014: Čí je moje dítě (s Markem Dudou)
2012: Pupek nebe
2011: 24
2010: Drnovické catenaccio aneb Cesta do pravěku ekonomické transformace 
2009: Náš první hospodář
2007: Papírový atentát
 
 

Presskit ke stažení ZDE.

Trailer ke stažení ZDE.